Lahjoitukset ja testamentit

Yhdistyksemme voi ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentattua omaisuutta. Lahjoituksen voit tehdä suoraan tilillemme

IBAN: FI39 5680 5820 0042 29 BIC: OKOYFIHH

Mainitse halutessasi yhteystietosi ja minkälaiseen toimintaan haluat kohdentaa lahjoituksesi. Olemme erittäin kiitollisia lahjoituksistanne!

Testamenteista

Jos sinulla ei ole ollenkaan lähisukulaisia, lapsia, lapsenlapsia, sisaruksia, vanhempia tai aviopuolisoa, testamentilla vältät omaisuuden joutumisen valtiolle. Jos kuitenkin haluat vaikuttaa siihen kuka saa ja mitä, testamentti on ainoa oikea tapa kertoa tämä tahto.

Voit testamentata omaisuutesi jollekin yleishyödylliselle toimijalle, joka tekee työtä sellaisten ihmisten ja asioiden parissa, jotka Sinä koet tärkeiksi. Yleishyödyllinen yhdistys saa testamentatun omaisuuden täysin verovapaasti, mikäli sille on myönnetty verovapaus. Tukiyhdistyksemme ei tarvitse maksaa perintöveroa.

Lahjoituksilla tai perinnöillä yhdistyksemme voi mahdollistaa kehitysvammaisille ihmisille ja heidän läheisilleen sellaisia elämyksiä ja toimintaa, mihin heillä muutoin ei olisi voimavaroja osallistua. Yhdistyksemme toimii täysin vapaaehtoispohjalta. Ajoittain meillä on palkkatuella palkattu yhdistysavustaja.

Jos perheen ainoa lapsi on kehitysvammainen, saattaa sellainen testamentti olla perusteltu, jossa kehitysvammainen henkilö saa rajoitetun omistusoikeuden omaisuuteen elämänsä ajaksi, mutta testamentilla määrätään, kuka saa omaisuuden hänen jälkeensä. Tämä on erityisen tärkeää silloin, jos muita perillisiä ei ole eikä kehitysvammainen henkilö pysty tekemään testamenttia. Näissä tilanteissa omaisuus menee muuten valtiolle.

Testamenttiasioissa sinua parhaiten neuvovat asiaan perehtyneet lakimiehet esimerkiksi omassa pankissasi tai Kehitysvammaisten Tukiliitossa.

Koristekuva.